torstai 6. maaliskuuta 2014

Ravintolahäät

Kurkku on ollut pari päivää kipeä. Ärsyttää. Tuntuisi tavallaan niin turhalta levätä kun olo ei kuitenkaan muutoin ole flunssainen. Viikot urheilusuunnitelmat pysyvät siis ainakin toistaiseksi ennallaan.

Eilen oli häiden suunnittelutuokio ravintolalla. Kävin samalla testaamassa ravintolan erittäin kehutun lounaan, joka osoittautui täysin kehujen arvoiseksi. Jos ei muuta, niin häissämme tarjotaan ainakin tosi hyvää ruokaa!
Käytiin läpi ruokia, juomia, värimaailmaa, aikataulua, istuma- ja pöytien järjestystä, budjettia sekä muita asiaankuuluvia seikkoja. Olin huolissani, miten ruokaa riittää kun suurinosa vieraista on nuoria, mutta edustaja lohdutti, että minun ei tarvitse murehtia sitä. Heillä ei ole vielä koskaan loppunut ruoka kesken.
Tapaamisesta jäi tosi hyvä mieli. Tykkään siitä, että kaikki kulut kirjataan jo tässä vaiheessa realistisesti paperille. Kysyin (muiden netistä lukemieni virheistä oppineena) KAIKISTA tulevista kuluista (tuleeko jostain mahdollisesti lisähintaa, tarjoilijoiden palkat, somistukset jne jne jne…) Onneksi edustaja oli tosi mukava ja rento ja ymmärsi huoleni.
Kävin vielä tarkastamassa alennusmyynnit ja mukaan tarttuikin yhdet tennarit (kuulun niihin, jotka käyttävät ympäri vuoden myös tennareita.) Hyvin onnistunut reissu siis!
Ravintolahäissä ihanaa on mielestäni se, että itse ei tarvitse juurikaan murehtia järjestelyistä. Henkilökunta laittaa kaiken valmiiksi kuten ollaan etukäteen sovittu, ja myös siivoaa juhlan jälkeen.
Juomapolitiikaksi sovittiin se, että alkuskumpat ja yksi kaato viiniä. Tarjoilija siis kiertää ennen ruokailua vieraat ja tiedustelee valko- vai punaviiniä (jotka olemme poikaystävän kanssa etukäteen valinneet.)

Aikataulusta saatiin jo ihan mukava alustava suunnitelma.
Häämenu on seuraavanlainen:

Alkupala:
Sitruunalla maustettua graavilohta
Paahdettua kananpoikaa ja marinoitua vihannessalaattia, currykastiketta
Perunasalaattia
Värikästä viherslaattia ja puolukkaviaigretteä

Makeaa mausteleipää ja ruisleipää, maustelevitettä

Pääruoka:
Pitkään haudutettua uuniporsasta ja tomaatti-paprikakastiketta
Hunajalla maustettuja kasviksia
Maalaisperunoita

Jälkiruoka:
Kahvipöytä ja mansikka-suklaakakku
Pikkuleipiä

Iltapala:

Broilersalaattia ja currykastiketta
Leipää ja levitettä

Aikataulua pääsimme suunnittelemaan sen verran, että vieraat ovat juhlapaikalla luultavasti 16-16:30, alkumaljat (pihalla jos hyvä sää), järjestäytyminen, tervetulopuhe, tervetulopuhe ravintolan puolesta (jossa samassa esitellään pöydän antimet ja ilmoitetaan baarin olevan auki.) Ruokailu, pieni tauko, kahvi, ohjelmaa (puheita, tanssia, perinteitä), iltapala, vapaata olemista.
Nyt täytyisi alkaa tarkemmin suunnittelemaan itse ohjelmaa.

Pitäisi alkaa miettimään, miten merkataan pöydät. Ajattelin ostaa pienet kehykset ja numeroida ne. Pitäisi myös alkaa miettimään pöytäohjelmia vähän tarkemmin.

Pakko vielä loppuun mainita, että vaikka ravintola kuulostaa erittäin kalliilta hääjuhlapaikalta, ei tämä loppujenlopuksi rahallisesti juurikaan eroa tilan vuokraamisesta, pitopalvelusta ja omista viinoista (johon yleensä kuuluu matka etelänaapuriin.) Laskin jo viime kesänä budjettia "pitopalveluhäille" ja suurenpiirtein samoissa lukemissa pyörittiin kuin mitä häät tulevat nyt kustantamaan. Juhlapaikat kun täytyy yleensä varata koko viikonlopulle, henkilökunnan palkat, siivous jne jne. Loppusumma ei juurikaan eroa. 500-2000e (pitopalvelusta ja juhlapaikasta riippuen) siitä, että kaikki menee varmasti juuri niinkuin pitää, ei mielestäni ole paha summa. Olen ainakin toistaiseksi todella tyytyväinen valintaamme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti