perjantai 3. tammikuuta 2014

Leipomus

Leipominen on niin ihanaa!

Leivoin eilen mansikka-valkosuklaamuffinsseja. Ihan normaaleja, ei gluteenittomia. Maistuivat tosi hyviltä. Rupesin leipomistuokion jälkeen lämmittämään iltapalaksi jäistä sämpylää, mutta mikrosta paljastuikin sulatettu rasva kipossaan. 1+1, muffinssitaikinasta oli unohtunut rasva.

Ihme kyllä, rasvan puuttumista ei huomannut laisinkaan. Taikinaan tuli kuitenkin rasvaa Flora vaniljasta ja valkosuklaasta. Eilen söin puolitoista muffinssia, tänään puolikkaan. Poikaystävä on onnistunut tuhoamaan niitä kahdeksan (nämä ovat kylläkin pieniä muffinsseja, kohosivat vähemmän kuin oletin.)

Mieleni tekisi kokeilla suolaisia muffinsseja! Olen löytänyt monta kivaa ohjetta netin ihmeellisestä maailmasta. Viime keväänä tein Kinuskikissan ohjeella rukiisia lohileivoksia (linkki), mutta niistä en jostain syystä aivan älyttömästi pitänyt (vaikka perjaatteessa olen kylmäsavulohen ja tuorejuustojen ylin ystävä.) Saattoi kyllä olla kokissakin vika.
Tykkään erilaisista suolaisista piiraista, mutta niitä tulee kovin helposti syötyä yli tarpeen. Muffinsseissa olisi se hyvä puoli, että minun tulee automaattisesti syötyä niitä vähemmän. Voisin myös tehdä suosikkipiirakoistani "muffinssiversiot"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti